Belle heure

Uurwerktechniek

In 1990 heb ik Belle Heure opgericht. De werkplaats bestond toen uit een zolderkamer van ongeveer 6 vierkante meter in mijn ouderlijk huis. De eerste klanten bestonden vooral uit familie, vrienden en kennissen. Dit breide zich snel uit naar ‘vrienden van vrienden’ en ook enkele juweliers. In 1992 werd het mogelijk een werkplaats van ongeveer 24 vierkante meter in te richten op de 1e etage, ik kon daar wonen en werken en had een eigen opgang. Daar heb ik gewoond tot 1995 tot ik verhuisde naar Amersfoort, de werkplaats bleef in mijn ouderlijk huis. Tussendoor heb ik drie jaar als docent uurwerktechniek op de Vakschool Schoonhoven gewerkt, eerst parttime later fulltime. In 2001 kon ik op de Burg. Patijnlaan in Zeist een huis kopen waar ik in de tuin een garage kon gebruiken als werkplaats. Na een grondige verbouwing in 2002 ben ik daar cursussen uurwerktechniek gaan geven aan hobbyisten, De werkplaats op de Utrechtseweg gebruikte ik tot 2007 voor de reguliere reparaties. Daarna heb ik ook de werkplaats van de Utrechtseweg verhuisd naar de Burg. Patijnlaan 80. In 2023 zijn we verhuisd naar onze huidige werkplaats op het industrieterrein Seyst. Tegenover restaurant Oud Londen, naast de KNVB is het voor iedereen vindbaar. De ruimte die we hier hebben was voldoende om de meest ideale werkplaats te creëren. Een cleanroom voor horlogereparaties, een schone cursusruimte, een aparte schoonmaakruimte voor ultrasoons en polijstapperatuur, ruime gelegenheid voor grootwerk reparaties en het ontvangen van klanten. Voor 99% maken we gebruik van LED-verlichting, de ruimte wordt zonder gas verwarmd en voor de stroom zijn zonnepanelen aanwezig. De nieuwe ruimte is in alle opzichten een vooruitgang.

Onze medewerkers

belle heure, klokkenmaker, klok reparatie, horloge renovatie, repareren, renovatie, belleheure, hans beelaerts

Hans Beelaerts van Blokland

Oprichter van Belle Heure. Sinds 1988 gediplomeerd uurwerkhersteller. De uurwerktechniek heeft me van jongs af aan aangetrokken omdat in dat vak alles bij elkaar komt. Een uniek vakgebied met veel techniek en geschiedenis.

Sinds 2000 is Lisa Rudzki werkzaam bij Belle Heure nadat ze afgestudeerd was aan de Deense uurwerkmakers school. Ze werkt sindsdien drie dagen in de week bij ons en is inmiddels een ervaren vakvrouw als geen ander.

Over staigairs

Omdat Belle Heure centraal in Nederland gevestigd is en we zowel horlogereparaties als klokkenreparaties op hoog niveau doen, zijn we altijd populair als stagebedrijf geweest. Vanaf 1997 hebben we 22 stagiairs begeleid in de praktijk. In de begintijd moesten de leerlingen 10 maanden op stage bij één goedgekeurd stagebedrijf. In de loop van de tijd is dat gewijzigd naar twee stages van vijf maanden bij twee verschillende bedrijven. Of het nu tien of vijf maanden stage is, het blijft een grote investering van tijd. Ik heb het altijd belangrijk gevonden ‘het vak’ op deze wijze te ondersteunen. 

Wil je bij ons stage lopen? Neem contact op!

Een kijkje in onze werkplaats