Vrouw vindt Rolex van 50.000 euro in Zeist

Gerda Vercoutre heeft in de struiken bij een winkelcentrum in Zeist een Rolex van 50.000 euro gevonden. Met haar gevonden polsklok stapte ze naar twee juweliers in Zeist, maar die vonden het geen echte Rolex. Dan hebben ze het uurwerk niet open geschroefd, weet Hans Beelaerts van Blokland van Belle Heur. ,,Dan zie je onmiddellijk dat het om een echte Rolex gaat. De imitaties worden wel steeds beter. Aan de buitenkant is het dus lastig te zien.”

Vercoutre: ,,De ene heeft alleen even gekeken, maar de ander heeft het horloge in een aparte ruimte bekeken. Die neem ik nog het meeste kwalijk. Hij had het kunnen zien.”

Omdat ze het niet vertrouwde, kwam ze bij een derde winkel terecht. ,,Daar werden ze gek, een Rolex van 50.000 euro. Die zien ze niet elke dag.” Door het serienummer was de eigenaar snel gevonden. Bij een inbraak op 9 februari was het horloge gestolen, zegt Vercoutre.

Houden
,,Ik had een erg geëmotioneerde eigenaar aan de lijn. Ik heb een goede daad verricht. Nee, ik heb niet overwogen het horloge zelf te houden. Als iemand iets van mij steelt, wil ik het ook terug.”

Door: Bernie van Unen  | AD Regio Utrecht 
Foto: © Saskia Berdernis van Berlekom 

Gerelateerde berichten