Werkwijze

Belle Heure repareert en restaureert alle typen klokken en horloges.
Oud, modern, seriematig gemaakt of unieke uurwerken.
Staande klokken, tafelklokken, wandklokken
Antieke zakhorloges, moderne polshorloges

Belle Heure werkt voor particulieren, verzamelaars, musea, juweliers en bedrijven in heel Nederland.
Belle Heure is gespecialiseerd in veilig transport van uw kostbare uurwerk.
Hans Beelaerts van Blokland en zijn medewerkers hebben grote liefde voor hun ambacht. Zij houden kennis en ervaring bij door het bijwonen van congressen, lezen van vakliteratuur, contact met vakgenoten in binnen- en buitenland.
Defecte of ontbrekende onderdelen kunnen in eigen beheer gemaakt worden of in het uitgebreide netwerk van ruim 300 collega’s gevonden worden.
Dit geeft u de zekerheid dat reparaties goed en zo snel mogelijk gebeuren.Belle Heure heeft een uitgebeid assortiment accessoires, zoals horlogebandjes, kronen, glazen, batterijen en waterdichtheidtesten.

Van te voren maakt Belle Heure een prijsopgave, met een inschatting van de benodigde reparatietijd
en -kosten.

100% goed

lantaarnklokje“We repareren ieder uurwerk met de grootst mogelijk zorgvuldigheid en deskundigheid.
Na de reparatie observeren we het uurwerk eerst minimaal 1 week buiten de kast op de werking. Dan nog minstens 1 week in de kast om te kijken of alles goed gaat. Deze tijd is nodig voor de loopduurcontrole en het gangresultaat. De klok moet precies op tijd lopen. Meeste klokken hebben een 8-daagse uurwerk, dit betekent dat zij ruim een week lopen op een keer opwinden.
Reparaties van horloges duren gemiddeld 2 weken, inclusief controletijd.
Restauratie of reparatie van klokken is een proces van zaken die je 100% goed moet hebben. Als het slechts 99% is, dan werkt het niet. Het proces van reparatie / restauratie luistert erg nauw. Daarom nemen we ruim voldoende tijd voor alle fasen. Alleen op die manier kunnen we twee jaar garantie geven op klokkenreparaties.”

Hans Beelaerts van Blokland