Belle Heure

Belle Heure repareert en restaureert alle typen uurwerken.
Vakkundig en historisch verantwoord.
Antieke, moderne klokken en horloges. Van Nederlandse origine als van buitenlandse makelij.
Van eenvoudige reparaties aan een eigentijds polshorloge tot en met complexe restauratie van een antieke klok.

Hans Beelaerts van Blokland, oprichter van Belle Heure, is erkend restaurateur en reparateur.
Hij heeft jarenlange ervaring in het herstel van alle denkbare typen uurwerken.
Lisa Rudzki, gediplomeerd uurwerkmaakster is ruim 10 jaar werkzaam bij Belle Heure en we werken samen met Het Wagenings Uurwerk Atelier.

Belle Heure is sinds 2013 officieel cervice centre voor Omega, Longines, Rado, Certina, Tissot en Mido

Belle Heure aangesloten bij:
de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkbranche, Sectie Uurwerktechniek
nju

Het Uurwerkherstellers Forum
uurwerkherstellers

Watch Spareparts Exchange Program van het Uurwerkherstellers Forum

Restauratoren Nederland (J.G. Beelaerts van Blokland is Restauratorlid)
restauratoren

Voor garantie van de beste kwaliteit reparaties en restauraties is Belle Heure aangesloten bij de Klachtencommissie van de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkbranche.

We zijn lid van The Britisch Horlogical Institute Ltd. www.BHI.co.uk

Belle Heure werkt nauw samen met de Vakschool in Schoonhoven. Hans Beelaerts van Blokland was hier parttime docent. Regelmatig lopen studenten van de Vakschool stage bij Belle Heure.
Belle Heure is opleidingsbedrijf, erkend  door SVGB, het kennis- en opleidingencentrum voor uniek vakmanschap.

Ieder uurwerk vertelt een boeiend verhaal

tompionLange tijd was het uurwerk een statussymbool. Rijke lieden lieten staande klokken op bestelling maken met afbeeldingen van hun leefomgeving of beroep. Ook het zakhorloge was een manier om te pronken met je maatschappelijke positie. Toen maakte het niet zo veel uit als het een kwartier per dag voor of achter liep.
Op het platteland was het uurwerk vooral praktisch met een luide bel, die goed hoorbaar was op het erf. En wellicht ook voor de buren. De boerenklokken zijn traditioneel van techniek, zij moesten vooral betrouwbaar zijn. Stadse klokken waren vaak technisch geavanceerder, voorzien van moderne snufjes.

Het ambacht van klokken maken is een creatief vakmanschap met het uitdenken van slimme systemen en briljante oplossingen. Het bedenken van nieuwe ingenieuze technieken kostten veel tijd en moeite. Met vallen en opstaan zijn door de eeuwen heen goed werkende klokken uitgevonden. Het is prachtig deze staaltjes van vakmanschap te zien en te mogen repareren. Wij gaan uit van de historische context en esthetische waarden van het uurwerk. We respecteren het oorspronkelijke karakter van ieder uurwerk.
De noodzaak van een nauwkeurige tijdsmeting komt uit de scheepsvaart en koopvaardij. Alleen als een uurwerk exact op tijd liep, dan konden de zeelui precies navigeren. Door te snel of te langzaam werkende klokken zijn schepen vroeger letterlijk op de klippen gevaren.

Hans Beelaerts van Blokland